Кожен з нас бармен: топ-6 коктейлів для домашнього приготування

Опубліковано: 05 Лютого 2021

Професія бармена виникла більше століття тому, однак в останні роки привертає до себе все більше уваги не лише через перетворення процессу змішування на шоу, але й завдяки все новим та новим рецептам і вишуканим поєднанням. Але не варто забувати й про класику. Тим паче, що багато з відомих коктейлів можна з легкістю приготувати вдома.

Пропонуємо вам підбірку рецептів відомих та смачних коктейлів, приготування яких не вимагає багато часу та спеціальної професійної підготовки.

«Кривава Мері»

Класикою серед коктейлів безперечно вважається «Кривава Мері». Ефективний та легкий в приготуванні. Секретом цього коктейлю є якісний алкоголь. Візьміть горілку бренду «Агуркі»  та натуральний томатний сік у пропорції 1:2. Додайте кілька крапель лимонного соку та кілька кубиків льоду.

«Апероль Шпріц»

«Апероль Шпріц» – свіжий та приємно терпкий коктейль помаранчевого кольору. Один з найпопулярніших літніх напоїв під час відкритих концертів та музичних фестивалів.

Змішайте в келиху 40 мл аперитиву Dilmoor Spritz and More та 60 мл ігристого вина Fiorelli Prosecco Spumante Extra Dry. Додайте 20 мл тоніку або газованої води та кілька кубиків льоду. Задекоруйте келих шматочком апельсину. 

«Кір-Рояль»

«Кір-Рояль» – коктейль-аперитив родом із Франції. Це суміш вина та чорносмородинового лікеру.

Для приготування дома візьміть лікер насиченого темно-червоного кольору, який має інтенсивні нотки смородини та малини Gamondi Creme de Cassis. Поєднайте його з ігристим вином Toso Prosecco Spumante Extra Dry.

Спершу налийте в охолоджений келих 20 мл лікеру, додайте шар ігристого 120 мл. Акуратно розмішайте коктейльною ложкою і смакуйте.

«Віскі з колою»

Популяризатором коктейлю «Віскі з колою» називають легендарну групу «The Beatles». Згідно з класичним рецептом інгредієнти змішують у пропорції один до одного. Але якщо ви не любите дуже міцні напої, спробуйте змішати у пропорції один до трьох.

Наповніть склянку кубиками льоду, налийте (1/3 частину) віскі Black Velvet та додайте коли. Струсіть коктейль, прикрасьте шматочком лимону.

«Кров і пісок»

Назва коктейлю «Кров і пісок» походить від однойменного фільму Рудольфа Валентино 1922 року. Завдяки кольоровій гамі так почали називати і напій.

Для приготування потрібно у шейкер додати 30 мл віскі Scottish Collie, 20 мл вермуту Fiorelli Vermouth Rosso, лід та сік половини апельсина. Змішайте все та прикрасьте цедрою апельсина.

Авторський коктейль наших сомельє - «Ашанті Бріз»

Ділимося рецептом ексклюзивного авторського коктейлю від наших сомельє – «Ашанті Бріз». Змішайте 20 мл гватемальського темного рому Ashanti Spiсed Rum та 60 мл спрайту. Додайте кубики льоду.

Смачного!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг